Cremă cu CĂTINĂ – regenerează țesuturile și grăbește vindecarea rănilor, arsurilor și a altor afecțiuni ale pielii

Cătina a devenit populară în întreaga lume pentru calitățile ei vindecătoare, atât asupra organelor interne, cât mai ales asupra mucoaselor și pielii.

Este folosită ca adjuvant în hipertensiune arterială, boala Parkinson, reumatism și alergii. Recent, a fost studiată pentru proprietățile sale regenerante asupra țesuturilor, cercetătorii obținând rezultate bune.

Regenerarea tisulară este critică pentru recuperarea după o arsuseveră sau o rană adâncă, precum și pentru combaterea efectelor nocive cauzate de cancer și chimioterapie.

Studiile arată că fructele de cătină conțin substanțe chimice necesare pentru vindecarea pielii afectate într-un ritm mult mai rapid și eficient.

Țesuturile corpului – fie că este vorba despre pielea de la exterior, fie că este vorba despre țesuturile care alcătuiesc părțile mai puțin vizibile ale corpului – sunt compuse din zeci de blocuri de construcție. În cazul în care unele din aceste blocuri de construcție lipsesc, țesuturile nu se vindecă deloc, sau se vindecă lent și ineficient.

CĂTINA CONȚINE VITAMINE NECESARE PENTRU VINDECAREA PIELII

Corpul primește o mare parte de aceste blocuri sub forma vitaminelor, mineralelor, acizilor grași esențiali, proteinelor și a altor nutrienți din alimente și suplimente.

Cătina conține o cantitate mare de aceste blocuri de construcție, precum vitamina A, vitamina C, vitamine din grupul B, vitaminele E, K, P și F, acizi grași Omega-3, calciu, magneziu, potasiu, fier și sodiu.

Cercetătorii indieni au descoperit că rănile cauzate de arsuri se vindecă mai repede dacă sunt tratate cu cătină. Cătina reduce dimensiunea rănii și crește sinteza colagenului. Alte studii au confirmat eficiența cătinii în regenerarea țesuturilor, fără efecte secundare raportate.

Efectele vindecătoare ale cătinii asupra pielii se datorează conținutului bogat în vitamine diverse. De pildă, vitamina E are efecte regenerante și ea constituie circa 76%-89% din compoziția fructelor și semințelor de cătină.

CREMĂ DE CĂTINĂ – INDICAȚII TERAPEUTICE

Cele mai bune produse pentru piele sunt uleiul de cătină și cremele pe bază de cătină. Crema de cătină pe care v-o prezentăm conține și ulei esențial de lavandă și rășină de brad. Are efecte vitaminizante și antibacteriene, antiseptice, anti-radiații, emoliente și regenerante și cicatrizante.

[products ids=”4322, 5435, 3733, 4363″ orderby=”date” columns=”4″ order=”desc”]

Este indicată în următoarele afecțiuni:

– dermatoze
– micoze
– impetigo
– stafilococ pe față
– arsuri
– degerături
– riduri pe ten

Poate fi folosită pentru orice fel de tip de ten. Are de asemenea efecte protectoare împotriva radiaților solare. Se aplică de 2-3 ori pe zi, pe zona afectată. Testați înainte pe o porțiune mică de piele.

Nu folosiți această cremă dacă aveți sensibilitate sau alergie la oricare din compoziție.

Sursă: Seabuckthorn Insider, Sea Buckthorn: The True Healing Oil for Tissue Regeneration! http://www.seabuckthorninsider.com/health-benefits/tissue-regeneration/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *