Cum să alegi cel mai bun tip de MIERE MANUKA (în funcție de UMF, MGO și Kfactor)

Mierea Manuka este considerată o miere medicinală, superioară mierii obișnuite, prin activitatea sa antibacteriană ridicată. Cu toate acestea, nu toate tipurile de miere Manuka au același grad terapeutic.

Există anumite tipuri de miere Manuka care pot fi utilizate doar pentru întreținere sau menținerea sănătății, și tipuri recomandate în scop terapeutic, pentru tratarea unor boli.

Mierea Manuka este clasificată după anumiți factori pe care îi găsim pe ambalaje borcanelor:

– MGO
– UMF
– Kfactor
– NPA
– RAW
– Non-GMO

MGO

Acest simbol este prescurtarea compusului activ din miere numit metilglioxal. Este una din cele mai valoroase enzime regăsite în nectarul florilor de Manuka, responsabilă pentru efectele antibacteriene ale mierii. Veți găsi diferite niveluri de MGO pe borcanele de miere Manuka:

– MGO 100 +, MGO 250+, MGO 400+, MGO 550+

Un nivel ridicat de MGO indică o miere Manuka mai puternică din punct de vedere antibacterian.

UMF

Când cumpărați miere Manuka, verificați dacă are pe ambalaj simbolul UMF, care certifică faptul că produsul este original.

UMF (factorul unic Manuka) este un factor care determină capacitatea antibacteriană a mierii în funcție de conținutul de metilglioxal și dihidroxiacetonă.

UMF 5+ și UMF 8+

Mierea Manuka este recomandată doar pentru consumul zilnic, și nu în scop medicinal.

UMF 10+ și UMF 12+

Aceste niveluri de UMF indică o miere care poate fi administrată pentru întreținere și menținerea stării de sănătate; are o activitate antibacteriană redusă.

UMF 15+, UMF 16+ și UMF 18+

Această miere Manuka are un grad medicinal ridicat și o activitate antibacteriană crescută.

UMF 20+ și UMF 25+

Este cel mai puternic tip de miere Manuka, cu o acțiune antibacteriană foarte mare. În acest caz, nu trebuie depășită doza de 1 lingură odată.

Kfactor

Acest simbol clasifică mierea Manuka după conținutul de granule de polen. Astfel, o miere cu un Kfactor ridicat va indica o miere cu o concentrație mare de polen și efecte antioxidante mai puternice.

Kfactor 12 – indică o concentrație de 65% de granule de polen de Manuka

Kfactor 16 – indică o concentrație de 75% de granule de polen de Manuka

Kfactor 22 – indică o concentrație de 90% de granule de polen de Manuka

NPA

Aceste trei litere reprezintă prescurtarea de la „Non peroxide activity”, care înseamnă activitatea non-peroxidică a mierii Manuka.

Toate tipurile de miere conțin peroxid de hidrogen – H202, un compus cu efecte antiseptice naturale.

Spre deosebire de alte tipuri de miere, mierea Manuka are o activitate non-peroxifică mai stabilă, ceea ce înseamnă că își păstrează proprietățile antibacteriene nealterate mai mult timp, indiferent de expunerea la căldură, lumina soarelui sau lichide.

Cu cât nivelul NPA este mai mare, cu atât mierea respectivă are o putere antibacteriană și antiinflamatoare mai mare.

RAW

Acest cuvânt înseamnă „crud” în limba engleză, și este întâlnit pe numeroase produse alimentare. Mierea Manuka 100% RAW este o miere crudă, neprocesată termic sau chimic, cu o compoziție enzimatică completă.

Non-GMO

GMO înseamnă organisme modificate genetic. Mierea Manuka pe care scrie non-GMO nu conține substanțe create artificial.

________________________________

Cum să alegi cel mai bun tip de miere Manuka

• Infecții cu Helicobacter pylori, Stafilococ auriu sau alte bacterii:

– Miere Manuka Kfactor 16
– Miere Manuka MGO 250+
– Miere Manuka MGO 400+
– Miere Manuka

Bacterii rezistente la antibiotice sau infecții bacteriene cronice:

– Miere Manuka Kfactor 22
– Miere Manuka MGO 550+

Imunitate scăzută:

– Miere Manuka Kfactor 16
– Miere Manuka MGO 250+
– Miere Manuka MGO 400+

• Pentru întreținere sau prevenirea bolilor:

– Miere Manuka Fkactor 12
– Miere Manuka 100+

Mierea Manuka ce are un factor puternic (ex. Kfactor 22, MGO între 400+ și 550+) nu trebuie administrată copiilor decât la recomandarea medicului.
[products ids=”8005, 7987, 3362,3358,3352,3343″ orderby=”date” columns=”3″ order=”desc”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *