DIFERENȚA DINTRE DETERGENȚII BIO ȘI DETERGENȚII COMERCIALI

Grija pentru sănătate nu trebuie să se rezume doar la alimentație, ci și la produsele de curățare a casei și de îngrijire personală.

Dacă cel mai bun loc pentru a cumpăra produse alimentare este piața, în ceea ce privește detergenții, cel mai bun magazin este cel de tip naturist.

Detergent bio

DETERGENȚII COMERCIALI AFECTEAZĂ PIELEA, SISTEMUL RESPIRATOR ȘI HORMONII

Detergenții și produsele de curățenie pe care le găsim în magazine au efecte nocive asupra aparatului respirator (vaporii pe care îi emană sunt inhalați ușor în timpul utilizării lor). În plus, substanțele pe care le conțin  – poluanți, substanțe chimice și conservatori artificiali – pot ajunge în organism prin contactul cu suprafețele pe care au fost aplicate.

Problema cea mai mare este că, de multe ori, eticheta nu redă compoziția completă a produsului. De pildă, sub numele de „surfactanți” se ascund o mulțime de ingrediente chimice. Surfactanții sunt agenți de umezire care ajută apa să penetreze materialul. Aceștia pot elibera benzen – o toxină asociată cu cancer și probleme de reproducere.

În realitate, majoritatea detergenților au o acțiune pur estetică, adică îmbunătățesc mirosul și aspectul rufelor, fără să-și atingă scopul specific, acela de a curăța rufele.

Consumatorii nu sunt conștienți de faptul că acești detergenți lasă reziduuri chimice pe haine, care ulterior sunt absorbite prin piele și inhalate în plămâni.

Nici ciclurile de clătire nu îndepărtează complet chimicalele. Reacțiile adverse pot însemna iritații cutanate sau oculare, uscarea pielii, eczeme, mâncărimi, tulburări endocrine și altele. Unii din acești compușii chimici din detergenți sunt considerați chiar cancerigeni.

Potrivit U.S. Department of Health and Human Services, compusul 1,4 dioxan este cancerigen pentru oameni. Association of Occupational & Environmental Clinics susține că surfactanții perturbă funcția hormonilor din corp.

Chimicalele regăsite în detergenții de rufe convenționali emit gaze care sunt constant inhalate în decursul zilei. Inspirarea acestor substanțe, chiar și pe durate mici, poate avea consecințe asupra sistemului endocrinologic și a sănătății neurologice.

Soluția este să folosim detergenți naturali, sau detergenți bio, care nu conțin clor, fosfați, vopsele sintetice, parfumuri artificiale și alți aditivi cu potențial alergenic, dăunători pentru sănătatea umană.

DE CE SĂ SCHIMBĂM DETERGENTUL CU UNUL NATURAL

Detergenții organici sunt creați din ingrediente naturale, certificate. Au o acțiune mai blândă asupra materialelor și oferă mai multă siguranță organismului și mediului.

Motivul pentru care trebuie să schimbăm detergentul chimic cu unul natural este simplu: este mai bun pentru sănătate. În al doilea rând, este biodegradabil și mai sigur pentru mediu. Folosirea de detergenți bio poate reduce chimicalele care invadează spațiile naturale. Fosfații produc daune la nivelul mediului înconjurător de circa 40 de ani, prin efectele lor otrăvitoare asupra peștilor.

Tot mai multe persoane sunt constrânse să facă această schimbare din cauza reacțiilor alergice pe care le au la detergenții chimici, ei sau copiii lor.

[products ids=”7959, 6992, 5990,7963,7961,6038″ orderby=”date” columns=”3″ order=”desc”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *