Maca – planta care crește rezistența organismul la stresul fizic și emoțional

Maca este o plantă care crește la o altitudine de 4.000 de metri în Peru. Există mai multe tipuri de maca, de culori diferite. Studiile au arătat că maca neagră are cele mai bune efecte asupra memoriei și oboselii. Maca roșie este indicată în hiperplazia de prostată benignă și osteoporoza indusă.

Maca reduce nivelurile de glucoză din sânge și tensiunea arterială. Mai mult, îmbunătățește nivelul sănătății. În studiile experimentale, consumul pe termen scurt sau lung de maca nu produce toxicitate.

Această plantă este comercializată și la noi sub formă de suplimente alimentare. Conține multe vitamine din grupul B, minerale, proteine, fibre, steroli, enzime și aminoacizi esențiali.

Rădăcina de maca se numără printre plantele cu proprietăți adaptogene, de mare importanță pentru organismul uman supus astăzi la o cantitate tot mai mare de stres.

Plantele adaptogene măresc rezistența corpului la stres fizic, psihic și emoțional și îl ajută să se adapteze situațiilor dificile.

Deși nu conține hormoni, acționează ca un hormon natural. Hrănește sistemul endocrin și îmbunătățește funcția acestuia. Datorită acțiunii stimulente asupra glandei suprarenale, maca mărește nivelul energiei din corp.

Maca aduce beneficii femeilor care trec prin perioada de menopauză și experimentează simptome asociate și ameliorează simptomele sindromului premenstrual. Sportivii consumă suplimente cu maca pentru creșterea masei musculare în mod natural.

Potrivit Greenmedinfo, maca poate fi utilizată pentru:

– recuperarea mai rapidă după leziuni sportive
– creșterea rezistenței fizice
– îmbunătățirea sănătății pielii
– îmbunătățirea clarității mentale
– reducerea stresului
– îmbunătățirea funcției glandei tiroide
– îmbunătățirea toleranței la glucoză
– reducerea durerilor de cap, a depresiei și anxietății

[products ids=”2927, 6060, 6058″ orderby=”date” columns=”3″ order=”desc”]

Se găsește sub formă de pulbere. Doza zilnică este de 3-5 g de pulbere. Aceasta se poate adăuga în diverse preparate – lapte cu cereale, iaurt, prăjituri, smoothie-uri etc. Sau se poate consuma pur și simplu cu apă.

Surse:
1. Gonzales GF, Villaorduña L, Gasco M, Rubio J, Gonzales C. [Maca (Lepidium meyenii Walp), a review of its biological properties]. Rev Peru Med Exp Salud Publica. 2014: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24718534
2. Greenmedinfo, Health Benefits of Peruvian Maca: http://www.greenmedinfo.com/blog/health-benefits-peruvian-maca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *