NUTRIENȚI care stimulează producția de ENERGIE și combat OBOSEALA

Articol scris de Ana-Maria Postolache

Oboseala este probabil cel mai frecvent simptom de care se plâng astăzi nu doar vârstnicii și adulții, ci și tinerii. Susan Richard, doctor în medicină integrativă, ne oferă câteva sfaturi cu privire la metodele naturale de combatere a stării de oboseală și de creștere a energiei la nivel celular.

Începând de la cele mai mici sarcini și până la cele mai complexe activități pe care le desfășurăm zilnic, avem nevoie de energia pe care celulele corpului nostru o produc.

Pentru susținerea sănătății celulelor și implicit a unei producții de energie cât mai optimă, avem nevoie de oxigen și de o serie de nutrienți: vitamine esențiale, minerale, carbohidrați, grăsimi și proteine.

Oxigenul este principalul combustibil care alimentează și susține toate procesele biochimice care au loc în corp. El furnizează energia de care avem nevoie pentru susținere, creștere și reparare la nivel celular și tisular. Este esențial pentru menținerea sănătății și stării generale de bine.

O celulă bine oxigenată va fi capabilă să creeze energie. Oboseala apare atunci când corpul nostru este incapabil să își oxigeneze complet celulele.

Dintre nutrienți, cei mai importanți pentru producția de energie sunt elementele alcaline, precum magneziul, calciul, potasiul și sodiul. Menținerea unui pH alcalin este esențială pentru susținerea energiei din interiorul celulelor și a echilibrului mineralelor din interiorul și exteriorul celulelor.

Aceste minerale se află în corp sub formă de electroliți, adică sunt săruri minerale care se dizolvă în apă și poartă o încărcătură electrică. Pe măsură ce intră și ies din celule, trag lichidele din ele. Echilibrul electroliților și a fluidelor permite celulelor să absoarbă nutrienții, să elimine deșeurile și să mențină nivelul energiei.

Lipsa de magneziu duce la formarea acidului lactic în corp. Iar acumularea acestuia poate duce la acidoză și scăderea energiei fizice. Acest În mod similar, lipsa de potasiu este asociată cu oboseală și slăbiciune musculară. Aceste două minerale se găsesc în verdețuricerealele integrale, în leguminoase, fructe, legume, semințe și nuci.

Aspartatul de potasiu s-a dovedit util în restaurarea nivelului de energie la persoanele cu oboseală cronică. Acidul aspartic are un rol vital în producția de energie aerobică din celule și ajută la transportului magneziului și potasiului în celule.

Coenzima Q10 și vitaminele din complexul B sunt alți nutrienți creatori de energie. Împreună cu oxigenul, CoQ10 maximizează cantitatea de energie care poate fi produsă în corp. O găsim în cerealele integrale, pește, uleiul de soia, nuci și semințe de susan.

Vitaminele B ajută la transformarea carbohidraților în energie. Când carbohidrații sunt „arși” în interiorul celulelor în prezența oxigenului, mai multă energie este eliberată pentru.

Toți acești nutrienți stimulează producția de energie din corp și contribuie totodată la crearea unui mediu alcalin optim sănătății.

Pentru creșterea energiei celulare și generale a corpului, dr. Susan Richards recomandă 350-1.000 mg de magneziu, 700-2.000 mg de calciu, 100-300 mg de potasiu și 25-100 mg de vitamine B în fiecare zi.

Alte suplimente care măresc energia corpului și combat oboseala și slăbiciunea sunt:

Vi-Fort (cu polen și lăptișor de matcă), Polen poliflor crud, Magneziu+B6, Citrat de magneziu, Orz verde, Astragalus, Hiperpanaceus, Tinctură de urzică.

[products ids=”9969, 4521, 9176, 10082, 10083, 8023″ orderby=”date” columns=”6″ order=”desc”]

Sursă: Dr. Susan, „What to do when you lack energy & feel tired”, articol publicat pe site-ul Dr. Susan’s Healing & Healthy Living: https://drsusanshealthyliving.com/what-to-do-when-you-lack-energy-feel-tired/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *