OMEGA-3 – beneficii pentru sistemul CARDIOVASCULAR și CREIER (+ mod de administrare)

Omega-3 sunt acizi grași esențiali de o importanță deosebită pentru corp și creier. Protejează sistemul cardiovascular, îmbunătățesc funcțiile cerebrale și vederea. Studiile au arătat că aceste grăsimi au numeroase beneficii pentru sănătate.

OMEGA-3 BENEFICII

• Combat depresia și anxietatea. Studiile arată că persoanele care consumă regulat Omega-3 sunt mai puțini predispuși la depresie (tristețe, letargie, lipsă de interes pentru viață). Totodată, acest supliment poate îmbunătăți și simptomele de anxietate (îngrijorare constantă, nervozitate). Există 3 tipuri de Omega-3: ALA (acid alfa-linoleic), EPA (acid eicosapentanoic) și DHA (acid docosahexanoic). Se pare că EPA are cel mai puternic efect antidepresiv, fiind la fel de eficient ca antidepresivele de sinteză.

• Îmbunătățesc sănătatea ochilor. DHA este un component structural major al retinei. Lipsa acestuia poate crea probleme de vedere. Un nivel optim de Omega-3 în corp a fost asociat cu un risc scăzut de degenerescență maculară – cauza principală a daunelor oculare permanente și a orbirii.

• Beneficii majore pentru creier. Acizii Omega-3 sunt esențiali pentru sănătatea creierului în timpul sarcinii și pentru creșterea și dezvoltarea bebelușilor și copiilor. DHA constituie 40% din acizii grași polinesaturați din creier și 60% din retina ochilor. Un aport optim de acizi Omega-3 în timpul sarcinii este asociat cu numeroase beneficii pentru copil:

– un nivel mai mare de inteligență
– o comunicare mai bună
– abilități sociale mai bune
– mai puține probleme comportamentale
– risc redus de întârzieri de dezvoltare
– risc redus de ADHD, autism și paralizie cerebrală

• Combat declinul mintal și boala Alzheimer. Declinul cognitiv este asociat cu vârsta înaintată. Câteva studii au asociat un consum ridicat de Omega3 cu un risc mai mic de declin mintal și Alzheimer. Totodată, persoanele care consumă pește gras au mai multă materie gri în creier – un țesut cerebral care procesează informația, amintirile și emoțiile.

• Îmbunătățesc factorii de risc ai bolilor de inimă. Cercetătorii au observat cu câteva decenii în urmă că în comunitățile cu un consum crescut de pește rata de atac de cord și accidente vasculare cerebrale este mai mică. Aceste descoperiri au fost asociate mai târziu cu aportul de Omega-3. Acizii Omega-3 au numeroase beneficii pentru sistemul cardiovascular:

– produc o scădere semnificativă (15-30%) a trigliceridelor
– reduc presiunea arterială la persoanele cu hipertensiune arterială
– cresc nivelul colesterolului bun
– previn formarea de cheaguri de sânge periculoase
– previn formarea de plăci și întărirea arterelor
– reduc riscul de inflamații

• Reduc simptomele sindromului metabolic. Omega-3 îmbunătățesc simptomele acelor afecțiuni care fac parte din denumirea de „sindrom metabolic”. Este vorba despre hipertensiunea arterială, rezistența la insulină, trigliceridele mărite, inflamațiile și obezitatea (grăsimea abdominală).

• Combat bolile autoimune. Studiile au arătat că un aport suficient de Omega-3 în primul an de viață este asociat cu un risc mai mic de boli autoimune: diabet de tip 1, tiroidita Hashimoto, scleroza multiplă, artrita reumatoidă, colita ulcerativă, boala Crohn, psoriazis.

• Previn cancerul. Persoanele cu cel mai mare aport de Omega-3 au un risc cu 55% mai mic de a dezvolta cancer de colon. Acizii grași esențiali Omega-3 reduc și riscul de cancer de prostată și cancer de sân.

• Reduc grăsimea din ficat. Boala ficatului gras non-alcoolic are o incidență tot mai mare, din cauza obezității. Omega-3 reduce grăsimea din ficat și inflamația la persoanele cu boala ficatului gras non-alcoolic.

[products ids=”10063, 10068, 5065, 5136″ orderby=”date” columns=”4″ order=”desc”]

CAPSULE OMEGA-3 PUTERE TRIPLĂ – MOD DE ADMINISTRARE

Aceste capsule conțin ulei de pește de apă rece. Sunt bogate în EPA și DHA. Se iau câte 1-2 capsule pe zi, în timpul mesei.

Sursă: Healthline, 17 Science-Based Benefits of Omega-3 Fatty Acids: https://www.healthline.com/nutrition/17-health-benefits-of-omega-3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *