Oțet de mere cu miere – leac miraculos…?

Otetul de mere cu miere
Otetul de mere cu miere:

Dacă ai ajuns aici cu siguranță ești curios să afli mai multe despre beneficiile și contraindicațiile unei cure cu oțet de mere și miere.

Acest produs are recenzii foarte bune. Este apreciat pentru calitățile sale, ce merg dincolo de domeniul alimentar. Îl poți găsi la magazinele naturiste fizice sau online. Este foarte important să te uiți la firma producătoare, precum și la modul de obținere, pentru a fi sigur că achiziționezi un produs de calitate.

Otetul de mere cu miere
Otetul de mere cu miere: Rawpixel.com – www.freepik.com

Cei de la Prisaca Transilvania comercializează un oțet de mere și miere obținut din mere românești și îmbogățit cu miere. Ei folosesc o rețetă tradițională.

Oțet de mere cu miere – proprietăți

Potrivit unor legende, primele utilizări ale oțetului datează din anul 5.000 î.Hr. Se presupune că a fost descoperit în Babilon, fiind folosit pe atunci ca agent conservant.

Mai târziu, medicul grec Hipocrate avea să îl întrebuințeze în scop medicinal, la tratarea rănilor. Astfel că, prin secolul al 10-lea, a ajuns să fie folosit ca dezinfectant, pentru prevenirea infecțiilor în timpul efectuării autopsiilor.

Cele mai recente informații privind utilizarea oțetului în medicina tradițională datează din secolul al 18-lea, în SUA. Aici era folosit împotriva durerilor de stomac și a reacțiilor la iedera otrăvitoare.

Proprietățile sale hipoglicemiante sunt cunoscute încă din anul 1988, chiar dacă abia de curând a ajuns să fie cercetat ca agent anti-diabetic. Rezultatele studiilor sunt promițătoare, însă rămâne de demonstrat dacă ar putea fi folosit ca terapia în diabet și prediabet. Studiile au arătat că oțetul de mere ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Iată ce proprietăți are oțetul de mere cu miere:

• antibacteriene
• antialergice
• antifebrile
• detoxifiante
• tonice la nivel digestiv
• energizante
• remineralizante
• antiinflamatoare

Citește și: Oțetul de mere ajută la slăbit – fals sau adevărat?

Oțetul ajută la reglarea producției de sebum și a nivelului de colesterol. Este totodată asociat cu reducerea durerilor articulare și musculare.

În ce afecțiuni este indicat oțetul de mere cu miere?

– răceală
– febră
– infecții
– imunitate slăbită
– tulburări digestive
– constipație
– metabolism lent
– obezitate
– celulită
– oboseală cronică
– alergii
– urticarie
– înțepături de insecte
– arsuri cauzate de soare
– acnee
– ten gras
– amețeală
– migrene
– insomnie
– colesterol mărit

Oțet de mere cu miere – cum se ia

În general, acest produs poate fi folosit la mâncăruri (ex. salate), dar poate fi administrat și ca remediu.

Se pune 1 lingură de oțet în apă, ceai sau suc. Se iau câte 3 doze pe zi. La copii se recomandă doar 1 linguriță. Este indicat ca administrarea să aibă loc înainte de masă.

O cură cu oțet de mere și miere poate dura o lună sau mai mult (6 săptămâni).

Îl poți folosi și extern, ca de pildă pentru combaterea căderii părului și a mătreții. În răceli și febră poate fi utilizat sub formă de frecții, comprese sau împachetări.

Cumpără de aici oțet de mere cu miere, natural:

[products ids=”10085, 10093, 10088, 5294, 5292 ” orderby=”date” columns=”5 order=”desc”]

Oțet de mere cu miere contraindicații

Nu consumați oțet nediluat deoarece poate cauza arsuri și iritații puternice! În doze mari, oțetul poate avea efecte secundare:

  • poate agrava simptomele de gastropareză la persoanele cu diabet de tip 1
  • poate cauza indigestie (reduce apetitul și da senzație de plenitudine)
  • poate reduce nivelul de potasiu
  • poate afecta masa osoasă
  • poate eroda smalțul dentar
  • poate cauza arsuri pe piele în urma aplicării sale la nivel extern

Oțetul de mere poate interacționa cu unele medicamente, precum antidiabetice, diuretice și Digoxină.

Atenție! Oțetul de mere cu miere este un supliment alimentar. El nu trebuie privit ca un medicament. Nu îl folosiți ca un înlocuitor la medicamentele pentru diabet sau alt tratament prescris de medic. Poate avea cel mult efecte adjuvante și profilactice.

Citește și: Iată cât de multe lucruri putem face cu o sticlă de oțet!

Evitați să consumați acest produs dacă aveți alergie la produsele apicole sau la oricare din ingredientele din compoziția sa.

Surse:

1. Carol S. Johnston, and Cindy A. Gaas, Vinegar: Medicinal Uses and Antiglycemic Effect, Medscape General Medicine. 2006; 8(2): 61. Published online 2006 May 30. PMCID: PMC1785201. PMID: 16926800: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1785201/
2. Franziska Spritzler, 7 Side Effects of Too Much Apple Cider Vinegar, Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/apple-cider-vinegar-side-effects

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *