Ovidiu Bojor – Ghidul plantelor medicinale și aromatice de la A la Z

Ovidiu Bojor este omul care a pus temeliile fitoterapiei moderne. Membru al Academiei de Științe Medicinale, doctor în farmacie, specialist în fitoterapie și terapii alternative și autor de cărți, Ovidiu Bojor este cunoscut atât în rândul oamenilor de știință din țară, cât și din străinătate.

Această carte conține informații prețioase despre modul corect de identificare a plantelor din flora spontană, după anumite caractere botanice.

Din acest motiv cartea este un ghid folositor și pentru necunoscători sau pentru cei mai puțin experimentați în recunoașterea și recoltarea plantelor medicinale.

Ghidul plantelor medicinale cuprinde un capitol generos dedicat principalelor plante medicinale și aromatice, în ordine alfabetică.

[products ids=”7879, 7884, 7886″ orderby=”date” columns=”3″ order=”desc”]

Cititorii pot găsi în această lucrare un indice cu acțiunile binefăcătoare ale fiecărei plante în parte și indicații în diverse afecțiuni.

Doctorul în farmacie Ovidiu Bojor a realizat această lucrare din câteva motive întemeiate.

În primul rând a existat dorința publicului larg de a avea un îndreptar practic pentru a putea recunoaște plante pe care le întâlnesc în plimbările lor prin natură, și pentru a putea face diferența între anumite plante asemănătoare sau apropiate din punct de vedere botanic.

În această privință, autorul a folosit un set de criterii mai simple, morfologice și taxonomice: după habitus, culoare, miros, dimensiuni.

În al doilea rând, a primit solicitări din partea medicilor, farmaciștilor, a biologilor și a agronomilor de a avea date sigure legate de compoziția chimică, de acțiunea farmacologică și de indicațiile și contraindicațiile plantelor.

Nu în ultimul rând, acest ghid face diferențe esențiale între plantele benefice și plantele care sunt nocive sănătății.

Cititorii pot găsi în această carte informații utile despre aplicațiile practice – modul de preparare și administrare/utilizare.

La finalul cărții este prezentat un glosar de termeni medicali utilizați în lucrare.

Alte carti de Ovidiu Bojor:

[products ids=”7879, 8886, 7884, 7886″ orderby=”date” columns=”4″ order=”desc”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *