PORPODERM – beneficii, indicații terapeutice, preț

Propoderm este o cremă pe bază de propolis, recomandată în diverse afecțiuni ale pielii. Are efecte protectoare și vindecătoare asupra zonelor corpului expuse la frig, la vânt, la soare sau la produsele chimice.

Propolisul este un compus terapeutic extrem de puternic, cu proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice, antiinflamatoare, antioxidante și imunostimulatoare. Albinele căptușesc stupii cu propolis ca un fel de sistem imunitar care să le protejeze.

Propoderm conține extract moale de propolis brut, bogat în flavone, taninuri, rășini și uleiuri eterice. Flavonizii sunt responsabili în mare parte pentru proprietățile bactericide, anestezice și regeneratoare ale propolisului.

La nivelul pielii, propolisul ajută la regenerarea țesutului epitelial și la aprovizionarea acestuia cu oligoelemente importante. Reduce pigmentarea pielii, roșeața și umflăturile, stimulează producția de colagen și oferă protecție antioxidantă împotriva factorilor agresivi din mediu (raze solare puternice, poluare, radiații).

Preparatele pe bază de propolis sunt eficiente și în acnee sau cicatrice cauzate de acnee.

INDICAȚII TERAPEUTICE

Propoderm poate fi folosit în următoarele probleme:

– arsuri de gradul I și II
– ulcer varicos
– radiodermită
– fisuri perianale
– hemoroizi
– eczeme

Crema se aplică pur și simplu pe zonele de piele afectate și se masează ușor. Nu se apasă.

[products ids=”3156, 3160, 4324, 3532″ orderby=”date” columns=”4″ order=”desc”]

PRECAUȚII ȘI CONTRAINDICAȚII

Produsele apicole pot provoca reacții alergice la unele persoane, inclusiv în urma unei utilizări externe. Din acest motiv este indicat să faceți un test înainte de a folosi acest produs.

Aplicați o cantitate mică de cremă pe pielea antebrațului și așteptați câteva ore să vedeți dacă apar reacții adverse, precum roșeață, mâncărimi, iritații sau umflături.

Propoderm – preț

Un tub de Propoderm costă în jur de 20 de lei.

Bibliografie:
Mind Body Green, This Is How Using Bee Propolis Benefits Sensitive Skin Types: https://www.mindbodygreen.com/articles/propolis-skin-benefits-brightening-acne-fighting-anti-aging

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *