Prăjitură Albă ca zăpada fără zahăr, de post

Această rețetă de Albă za Zăpada este de post, însă la gust este atât de bună încât cu greu îți poți da seama că nu are lapte și ouă în compoziție.

Totodată, este atât de aromată, încât nu poți intui că nu conține zahăr. Iată deci, un desert tradițional preparat într-o manieră dietetică, ce merită încercat!

ALBĂ CA ZĂPADA FĂRĂ ZAHĂR – REȚETĂ DE POST

Ingrediente foi:

• 10 g drojdie proaspătă
• 100 ml apă călduță
• 5 linguri de ulei
• 250 g de făină albă
• 1 vârf de cuțit de turmeric
• ½ linguriță de sare

Ingrediente cremă:

• 1 litru de lapte de soia
• 20 de linguri de amidon de porumb
• 5-6 linguri de miere solidă
• 1 lămâie
• vanilie naturală
• 2 linguri de ulei

Preparare

Pentru a prepara foile, puneți drojdia într-un bol. Sfărâmați-o cu furculița și adăugați peste ea 3 linguri de apă călduță și 1 lingură de făină. Amestecați bine și lăsați maiaua să dospească, circa 10 minute, apoi adăugați uleiul și turmericul și omogenizați.

Cerneți făina într-un bol mare. Adăugați sarea și amestecați. Faceți o adâncitură în centru și adăugați maiaua preparată mai anterior. Amestecați cu o lingură de lemn, apoi frământați cu mâinile, circa 10 minute.

Trebuie să obțineți un aluat omogen. Împărțiți-l în 3 bile egale.

Decupați 3 foi de hârtie de copt după dimensiunea tăvii. Foile de aluat se coc pe fundul tăvii, deci măsurați corespunzător.
Puneți foaia de copt pe masa de lucru și întindeți bilă de aluat cu sucitorul direct pe ea.

Transferați-o apoi pe dosul tăvii și coaceți-o în cuptor la foc potrivit. Întrucât sunt subțiri, se coc repede. Aveți grijă să nu le ardeți. După ce s-au copt, foile se lasă la răcit până se prepară crema.

Puneți laptele rece într-o cratiță. Adăugați amidonul și amestecați cu telul. Puneți cratița pe aragaz la foc mic. Amestecați continuu, pentru a nu se lipi de fund. După ce crema s-a îngroșat, luați vasul de pe foc și lăsați-o să se răcorească.

Adăugați mierea, sucul de lămâie proaspăt stors și coaja rasă, vanilia și uleiul. Este recomandat să folosiți un ulei fără miros, precum ulei de sâmburi de struguri sau ulei de cocos (acesta are proprietatea de a se întări la temperaturi mici).

Gustați de dulce și de acru și ajustați corespunzător. Omogenizați bine și dați crema la frigider pentru 30 de minute.

Cumpără ingredientele pentru această rețetă de aici: 
[products ids=”6564, 6286, 3009 9509″ orderby=”date” columns=”4″ order=”desc”]

Pentru asambla alba ca zăpada, așezați o foaie de aluat pe o tavă (de cuptor sau alimentară). Întindeți un strat de cremă și nivelați. Așezați a doua foaie de aluat și apoi un strat de cremă. Puneți și ultima foaie deasupra și presați ușor.

Acoperiți prăjitura cu o folie de plastic și lăsați-o să stea la rece până a doua zi. Dacă este iarnă, o puteți lăsa în balcon. Dacă este vară, lăsați-o în frigider. A doua zi, desfaceți folia și porționați prăjitura pătrățele sau romburi.

Sursă: Alimentația Optimă, Albă ca Zăpada fără zahăr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *