PROPOLIS esență – un produs românesc premiat, indicat tuturor categoriilor de persoane

Produsele apicole sunt de mare ajutor pentru protejarea sănătății întregii familii. Propolisul este cel mai prețios mijloc de apărare al albinelor împotriva microbilor, mucegaiurilor și a altor intruși în stup.

El are aceleași beneficii și asupra organismului uman. Este biostimulator, antiviral, antibacterian, antifungic și cicatrizant.

CE ESTE PROPOLIS ESENȚĂ

„Propolis esență” este un produs românesc, inventat de doamna Simona Bisboacă, obținut printr-o metodă brevetată, medaliată cu argint la Salonul de Inventică Mondială de la Varșovia în anul 2011.

Autoarea a obținut și un premiu special oferit de Asociația Inventatorilor din Asia. A conceput acest produs special pentru copii și pentru persoanele care nu pot consuma alcool. Din aceste rațiuni, Propolis esență este comercializat ca o alternativă la tinctura de propolis.

PROPOLIS ESENȚĂ – PROPRIETĂȚI

Propolis esență este obținut la rece, prin extracția propolisului în apă. Întrucât nu se folosesc temperaturi mari în procesul de fabricare, produsul păstrează principiile active regăsite în tinctură.

În plus, este mai bine asimilat de către organism și nu produce iritații la nivelul pielii sau mucoaselor.

Esența de propolis are proprietăți antimicrobiene și antibiotice. Este util împotriva fungilor (ciuperci), bacteriilor și virusurilor. Totodată, are efecte antioxidante, antiinflamatoare și analgezice.

INDICAȚII TERAPEUTICE

Poate fi folosit atât intern, cât și extern.

UZ INTERN:

– afte bucale
– afecțiuni respiratorii
– afecțiuni gastro-duodenale
– afecțiuni hepatice
– afecțiuni cardiovasculare
– herpes

UZ EXTERN:

– răni, julituri, tăieturi
– arsuri
– iritații
– iritații de scutec
– înțepături de insecte
– acnee
– micoze

Se poate pune și în nas sau în urechi, precum și pe pleoape, masându-se ușor pielea în conjunctivite, belfarite, expunere la sudură.

MOD DE ADMINISTRARE

Potrivit Societății Române de Apiterapie, doza recomandată este de 1-3 picături/kg corp de Propolis esență.

De pildă, un copil cu greutatea de 15 kg, va primi 1 picătură în prima zi, 2 picături în a doua zi și tot așa. În a 15-a zi, va primi doza maximă, adică 15 picături, doză care se va păstra timp de 3-4 săptămâni.

Dacă cel mic este răcit sau gripat, doza se poate mări la 30 de picături pe zi, adică 2 picături pe kg/corp/zi. În cazuri mai grave, se poate face o cură de 3-5 zile cu câte 45 de picături pe zi.

Este bine ca persoanele care nu au mai consumat propolis sau alte produse apicole, să pornească de la o doză mai mică – 1 picătură pe zi. Cantitatea se va mări cu câte 1 picătură pe zi, până la doza recomandată, dacă nu apar reacții adverse.

PROPOLIS ESENȚĂ – PREȚ

O sticlă de 20 ml de Propolis esență costă în jur de 11 lei.

[products ids=”7140, 3160, 9322, 6726, 8018″ orderby=”date” columns=”5″ order=”desc”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *