TARTĂ de SPANAC cu cremă de TOFU

Această tartă este nu doar gustoasă, ci și hrănitoare. Are un conținut valoros de proteine vegetale (complete), grăsimi sănătoase și fibre.

Este un aperitiv sățios și dietetic în același timp. Poate fi încercat nu doar de vegetarieni, ci de toți cei care doresc să adopte un stil de viață sănătos, mai ales în privința alimentației.

TARTĂ DE SPANAC CU TOFU – REȚETĂ

Ingrediente foi:

• 2 căni de linte roșie
• 200-250 g de spanac congelat
• 1 cană de miez de floarea-soarelui măcinat
• 1 cană de fulgi de ovăz măcinați
• 1 cană de apă
• 1 linguriță de sare

Ingrediente umplutură:

• 250 g de tofu
• 1 cană de orez integral fiert
• ½ cană de semințe de susan măcinate
• 1 lingură de fulgi de drojdie inactivă
• ½ ardei roșu
• 2 linguri de ulei
• 1 lingură de suc de lămâie
• ½ cană de apă
• ½ legătură de mărar
• 1 linguriță de usturoi granulat
• 1 linguriță de ceapă pulbere

Preparare

Cu o seară înainte de a pregăti rețeta, puneți lintea la înmuiat în apă.

A doua zi, scurgeți boabele de apă și mixați-le cu ajutorul unui blender împreună cu spanacul decongelat. Trebuie să obțineți o pastă fină.

Incorporați și celelalte ingrediente din listă și amestecați până la omogenizare. Trebuie să obțineți o compoziție potrivit de groasă.

Din acest aluat trebuie să coaceți 3 foi. Întindeți compoziția într-un strat de circa ½ cm. într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, sau pe fundul tăvii.

Coaceți fiecare foaie timp de 30 de minute. După 15 minute, dați focul la mic. Foaia este gata când a devenit uscată pe deasupra. Lăsați-le la răcit cu fața în jos.

Între timp, preparați umplutura. Fierbeți orezul bine-bine și mixați-l cu blenderul până se face pastă. Adăugați tofu tăiat cubulețe, susanul măcinat, uleiul, fulgii de drojdie inactivă și sucul de lămâie și mixați din nou.

Adăugați treptat apă în timpul mixării până rezultă o cremă fină, dar consistentă. Nu trebuie să fie nici prea moale, nici prea tare. Incorporați la final mărarul tocat mărunt și amestecați cu o lingură.

Cumpără ingredientele pentru această rețetă de aici:
[products ids=”6594, 4910, 4850, 6480, 4864″ orderby=”date” columns=”5″ order=”desc”]

Pentru a asambla tarta, așezați o foaie de aluat într-o tavă sau pe tocătorul de lemn. Întindeți un strat de umplutură și presărați cubulețe de ardei roșu. Așezați deasupra a doua foaie de aluat și presați ușor. Întindeți un nou strat de umplutură și presărați ardei roșu.

Acoperiți cu ultima foaie de aluat și presați ușor. Lăsați-o să stea la rece câteva ore, apoi o puteți porționa. Se taie pătrățele, romburi sau dreptunghiuri.

Sursă: Alimentația Optimă, Plăcintă Aperitiv Cu Foi De Spanac Și Cremă De Tofu Cu Susan Și Mărar

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *