Terci de OVĂZ cu POLEN – energizant și hrănitor

Articol scris de Ana-Maria Postolache

Ingredientul-cheie al acestei rețete este polenul de albine. Pe lângă faptul că are un gust dulce și plăcut, este deosebit de bogat în nutrienți, fiind considerat un aliment complet.

Printre cele mai importante beneficii ale acestui produs apicol se numără reducerea stresului, combaterea oboselii fizice și psihice, creșterea nivelului de energie și calmarea alergiilor de sezon.

Polenul are efecte tonice la nivelul sistemului nervos. Îmbunătățește aprovizionarea cu sânge a țesutului nervos și implicit capacitatea mentală, și ajută organismul să facă față stresului.

Datorită faptului că este una din cele mai bune surse de proteine vegetale (conține mai multe proteine decât carnea, ouăle și brânza), polenul stimulează rezervele de energie, mărește rezistența, viteza și forța fizică.

Pentru a beneficia din plin de efectele binefăcătoare ale polenului, este important să alegem un produs de calitate. Polenul crud are o valoare nutrițională mult mai mare decât polenul uscat, datorită faptului că este mai bogat în enzime.

TERCI DE OVĂZ CU POLEN – REȚETĂ

O metodă simplă și la îndemână de a incorpora polenul în alimentația zilnică este această rețetă. În asocierea cu ovăzul, polenul devine mult mai sățios și hrănitor.

Ingrediente

• 50 g de fulgi de ovăz
• 160 ml de lapte de migdale/orez/soia sau apă
• 1 lingură de semințe de chia
• 1 vârf de cuțit de scorțișoară
• 2 linguri de migdale crude
• 1-2 linguri de polen poliflor crud
• 1 lingură de fulgi de cocos
• 1 mână de afine proaspete sau uscate (sau alte fructe uscate)

Preparare

Puneți fulgii de ovăz într-un borcan de sticlă. Adăugați laptele, scorțișoara, afinele și semințele de chia. Amestecați ușor și puneți capacul. Lăsați ingredientele la înmuiat peste noapte. Puneți borcanul în frigider.

A doua zi, dimineață, turnați conținutul borcanului într-un bol. Presărați deasupra granulele de polen, fulgii de cocos și migdalele zdrobite grosier. Serviți terciul imediat.

[products ids=”3377, 2993, 4807, 3053, 6266″ orderby=”date” columns=”5″ order=”desc”]

Sursă: Green Been Delivery, „The Benefits of Bee Pollen”: http://greenbeandelivery.com/blog/healthy-living/the-benefits-of-bee-pollen/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *