Tinctura de SOC – un adjuvant puternic în curele de SLĂBIRE

Fructele de soc (Sambucus nigra) au proprietăți medicinale deosebite. S-au remarcat prin capacitatea de a combate gripa, răceala și obezitatea.

Beneficiile lor se datorează în mod special conținutului extrem de bogat în antioxidanți. Compușii antioxidanți au un rol important în reducerea inflamațiilor.

Fructele de soc sunt cunoscute și folosite de mii de ani. Medicul grec Hippocrate le considera o adevărată farmacie. În nordul Europei, în perioada evului mediu, acestea erau incorporate în diverse alifii, balsamuri, extracte și elixire. Botaniștii au dedicat acestor fructe minunate o carte întreagă, numită „Anatomy of the Elder” („Anatomia Socului”).

Numeroase studii au demonstrat că fructele de soc au proprietăți antivirale și antibacteriene puternice, prin care ajută la prevenirea și tratarea gripei și răcelilor.

Cercetările recente au arătat că datorită conținutului de antocianini, fructele de soc au proprietăți antiinflamatoare remarcabile. Acești antioxidanți sunt eficienți în distrugerea radicalilor liberi care provoacă daune la nivelul ADN-ului și duc la dezvoltarea de boli degenerative, precum diabet de tip 2, boli cardiovasculare și cancere.

Un studiu publicat în 2013 în British Journal of Nutrition a arătat că fructele de soc au efecte benefice asupra persoanelor cu surplus de greutate.

O echipă de cercetători germani au investigat efectele fructelor de soc pe femei obeze. Un grup a primit capsule cu antioxidanți derivați din plante (precum extract de fructe de soc), iar celălalt grup a primit un placebo.

La femeile care au primit capsule cu antioxidanți, markerii de inflamație și stres au fost semnificativ mai mici. Acestea au raportat de asemenea îmbunătățiri notabile ale microcirculației către piele.

TINCTURA DE FRUCTE DE SOC – INDCAȚII TERAPEUTICE

– menținerea greutății corporale la un nivel normal
– purificarea sângelui
– reducerea simptomelor de răceală și gripă
– bronșită
– îmbunătățirea diurezei
– stimularea transpirației
– reducerea inflamațiilor interne
– constipație
– infecții

MOD DE ADMINISTRARE

Se iau câte 20-30 de picături, adăugate în 100 ml de apă sau ceai, de 3 ori pe zi.

Datorită conținutului de alcool etilic, tinctura nu este indicată pe perioada sarcinii și alăptării, copiilor mici, sugarilor și persoanele care nu au voie de alcool.

Pentru a nu apărea efecte adverse, nu trebuie depășite dozele recomandate pe prospect.

Bibliografie:
Artemis International, Anti-Oxidant Rich Elderberry Can Help with Weight Loss: http://www.artemis-international.com/anti-oxidant-rich-elderberry-can-help-with-weight-loss/

[products ids=”4559, 4173″ orderby=”date” columns=”4″ order=”desc”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *